Nieuws

 

VACATURE

Bos en Hout rgb (klein).jpg

 

Heb jij een managersfunctie en ben je toe aan een volgende stap in je carrière?

Dat kan de Stichting Bos en Hout Support je bieden!

 Wij komen graag in contact met kandidaten voor de functie van

 Directeur/Bestuurder

Standplaats Houten

Wie zijn wij?

Een klein, toegewijd team van de Stichting Bos en Hout Support zet zich in om aangesloten verenigingen die actief zijn in de bos- en houtsector te faciliteren in bestuur- en beleidsondersteuning. De stichting biedt faciliteiten, middelen en personele ondersteuning zodat de verenigingen zich volledig kunnen richten op de inhoud. Op dit moment worden AVIH, VHN, SKBNL en PEFC Nederland door de stichting gefaciliteerd. Voor meer informatie kijk op de websites:  www.avih.nlwww.vhn.orgwww.skbnl.nl en www.pefcnederland.nl.

De ideale Directeur/Bestuurder

Is een lobbyist en netwerker en in staat om het aantal aangesloten verenigingen uit te breiden. Je bent voortrekker en gezicht van de aangesloten verenigingen waardoor je werkt aan het uitbouwen van hun missies. Om die reden heb je het vermogen om je zowel nationaal als internationaal goed te presenteren tijdens bijeenkomsten. Je behartigt de belangen van de aangesloten verenigingen bij overheden, politiek, andere branches en stakeholders.

Ook ben je een teamspeler die de kwaliteiten van het eigen team (5 medewerkers) optimaal weet te benutten en waarbij je zelf ook je steentje bijdraagt aan de uitvoering van werkzaamheden. Je bent niet alleen inspirator voor de medewerkers maar ook voor de aangesloten verenigingen en hun ondernemers in de bos- en houtsector.

In deze functie heb je verschillende petten op want je bent niet alleen Directeur/bestuurder van de stichting maar je treedt ook op als voorzitter van de verenigingsbesturen. Via het voorzitterschap adviseer en ondersteun je de verenigingsbesturen bij procedurele aangelegenheden en beleidsonderwerpen en bewaak je de acties van het bestuur. Daarnaast ben je secretaris van de Raad van Toezicht.

In deze veelzijdige functie ben je ondernemer binnen de Stichting. Je beschikt daarvoor over kennis van of hebt affiniteit met de bos- en houtsector. Je kenmerkt jezelf door een scherp inzicht in de toegevoegde waarde van de stichting voor de aangesloten verenigingen. Je signaleert relevante ontwikkelingen in het vakgebied (wetgeving, politiek, bedrijven, branches). Verder staat er op je to do lijst: creëren/updaten strategisch meerjarenplan, opstellen van jaarplan en begrotingen, maken van financieel jaarverslag, bewaking naleving van de statuten en wettelijke en fiscale aspecten, actualiseren van het bestuursreglement.

 

De Directeur/bestuurder legt verantwoording af aan de Raad van Toezicht.

Met antwoorden op of een visie over:

- wat is duurzaam ondernemen in de praktijk van de bos- en houtsector?

- welke rol speelt certificering en erkenning hierin?

- wat is de positie van hout in de Biobased economy?

- hoe verhoudt bos en hout in Nederland zich t.o.v. van het buitenland?

- hoe kan het beleid worden beïnvloed in Den Haag en Brussel?

- welke visie is er op concurrentie, samenwerking en level playing field?

kan jij aan de slag bij de Stichting Bos en Hout Support!

 
Functie-eisen

  • Je hebt een relevante HBO of Universitaire opleiding en minimaal 5 jaar werkervaring in de bos- en houtsector.
  • Je hebt kennis van relevante wet- en regelgeving en kunt uitstekend schakelen tussen beleidsmatige vraagstukken en de implicaties voor de leden.
  • Je hebt een absolute pré als je over een groot netwerk beschikt en ingangen hebt bij de overheid.
  • Je bent ondernemend en je ziet lobbyen en netwerken als een uitdaging.
  • Je voelt je thuis op zowel het grensvlak van inhoud en management als op het grensvlak van de overheid en het bedrijfsleven.
  • Je kunt je goed aanpassen aan verschillende doelgroepen (ondernemers, bestuurders, ambtenaren, collega’s).
  • Je hebt inzicht in bestuurlijke besluitvormingsprocessen en beschikt over goede projectmanagementvaardigheden en het vermogen hierbij overzicht te houden.
  • Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift. Duits is een pré.
  • Omdat bestuur-/ledenbijeenkomsten of andere activiteiten soms in de avonduren zijn, heb je geen bezwaar tegen ’s avonds werken.

 

Inhoudelijke vragen over de vacature? Onze directeur Bos en Hout Support Kees Boon beantwoordt met plezier je vragen. Bel 030-6930040 of stuur een e-mail boon@bosenhoutsupport.nl.

Vragen over de werving- en selectieprocedure? Dan kun je terecht bij onze HR afdeling Marja Verweij via 0318-742142 of solliciteren@oogvoorpeno.nl.

Spreekt deze vacature je aan? Wacht niet langer en solliciteer voor 10 december 2017 door je motivatiebrief en CV te mailen naar solliciteren@oogvoorpeno.nl.

 

Nadat je hebt gesolliciteerd ontvang je uiterlijk op 12 december onze reactie.

Noteer alvast de volgende data in je agenda:

Donderdag 14 december: 1e selectiegesprek met Kees Boon en Marja Verweij

Donderdag 21 december: 2e selectiegesprek met leden RvT

Een assessment maakt deel uit van de sollicitatieprocedure.

 

We hebben besloten de werving voor deze vacature zelf uit te voeren.

Acquisitie wordt dan ook niet op prijs gesteld.